Var god vänta...
 • Denna video kräver en plugin!
 • Denna video kräver av rättighetsskäl en plugin.
  Webbläsaren Chrome har från version 42, som släpptes 14 april, inte längre stöd för plugin-program. Eftersom du använder denna version så har du följande alternativ:
  1.Använd en annan webbläsare.
  2.Du kan tvinga Chrome att aktivera stöd för plugins igen, genom följande steg:
  • Öppna sidan med avancerade inställningar genom att klista in följande länk i adressfältet:
   chrome://flags#enable-npapi
  • Tryck på den blå Aktivera knappen i sektionen "Aktivera NPAPI" som syns längst upp på sidan
  • Starta om din webbläsare
  • Om du inte sedan tidigare har installerat plugin-programmet Widevine måste du nu göra det.
   Gå till följande sida för att installera Widevine
  • Efter att du installerat Widevine måste du igen starta om din webbläsare
  2.Du kan tvinga Chrome att aktivera stöd för plugins igen.
 • Detta program kräver en plugin.
Mer info
 • Du måste installera en plugin!
 • Detta program kräver av rättighetsskäl en plugin som heter Widevine. Widevine är ett så kallat DRM-skydd som skyddar mot otillåten nedladdning och kopiering av innehåll. När du trycker på Installera öppnas ett nytt fönster. Följ instruktionerna där och när du är klar kan du trycka på Fortsätt titta på denna sida. Om det inte fungerar så prova att starta om din webbläsare och gå tillbaka till detta program.
Installera Fortsätt titta Nej, visa något annat
 • Detta program kräver en plugin.
Mer info
Denna video kräver ett plugin som heter Widevine.
Det kan vara så att du måste godkänna att denna plugin får användas.
Leta efter en gul ruta längst ner i detta fönster och godkänn där att Widevine får användas.
Har du just gjort detta så tryck på Försök igen.
Försök igen
Om Kanal 5 Play

På Kanal 5 Play kan du se program från Kanal 5 på webben och i din iPhone och iPad, när du vill. Där finner du kända tv-program, både svenska och utländska, i sin helhet eller som klipp. Merparten av materialet på Kanal 5 Play är gratis men det finns ett antal serier som du endast kan se om du är Premiumkund.
För att bli Premiumkund måste du registrera dig kostnadsfritt på Kanal 5 Play på webben samt betala utannonserat pris för att sändningarna ska starta. Du betalar med kontokort, Klarna Mobil eller PayPal. När du betalat är du Premiumkund i 30 dagar. Abonnemanget löper tills vidare - helt utan bindningstid. Abonnemanget kan säga upp närsomhelst. Som Premiumkund slipper du reklamavbrott samt att du kan se alla program även i din iPhone och din iPad.

Kanal 5 Play Premium streamas i hastigheter på upp till 1600 Kb/s. Vilken streaminghastighet som du tillgodogörs beror på hastigheten på ditt bredband. För att kunna se betalprogram och betalklipp i högst upplösning rekommenderas en bandbredd på minst 2,5 Mb/s.
Gratisprogram och klipp på Kanal 5 Play streamas i hastigheter på upp till 800 Kb/s. Vilken streaminghastighet som du tillgodogörs beror på hastigheten på ditt bredband. För att kunna se gratisprogram och gratisklipp i högst upplösning rekommenderas en bandbredd på minst 1 Mb/s.

Användning i Sverige

Endast personer som befinner sig i Sverige har rätt att ta del av Kanal 5 Play. Det beror på att de immateriella rättigheterna för sändningarna endast är klarerade för Sverige. Användande av Kanal 5 Play utanför Sverige innebär ett brott mot dessa användarvillkor och användaren ansvarar ensamt för krav från utomstående rättighetshavare till följd av sådant användande.

Tips för att få den bästa TV-upplevelsen på Kanal 5 Play

För att kunna ta del av programmen på Kanal 5 Play krävs att du har en datorutrustning och bredbandsuppkoppling av viss kapacitet. Här finner du ett antal konkreta tips för att få ut så mycket som möjligt av din tv-upplevelse!

Operativsystem vi rekommenderar:
• Windows XP med service-pack 1 eller senare.
• Mac OS X version 10.5.x eller senare.
Webbläsare vi rekommenderar:
• Firefox - version 3 eller högre.
• Chrome - version 6 eller högre.
• Internet Explorer - version 7 eller högre.
Äldre webbläsare kan fungera men är inte rekommenderade.
RAM-minne: 1 GB eller mer.
Skärmupplösning: Minst 1024 x 768 pixlar.
Adobe Flash-plugin: Version 10.2 eller senare.

Håll din dator uppdaterad:
1. Se till att du har de senaste uppdateringarna för ditt operativsystem installerade.
2. Kontrollera att du kör den senaste versionen av din webbläsare.
3. Kontrollera att du har den senaste versionen av Adobe Flash Player. Klicka på denna länk för att kontrollera version: http://www.adobe.com/software/flash/about/. Du behöver ha version 10.2 eller senare. Du kan ladda ner senaste versionen av Flash via denna länk: http://get.adobe.com/se/flashplayer/.
4. Kontrollera drivrutinen för ditt grafikkort och ljudkort (se din datortillverkares hemsida eller hemsidan för hårvarutillverkaren). Har du aktuella versioner?

Obs! Detta är endast generella tips. Kanal 5 Play tar inget ansvar och kan inte lämna någon support gällande datorrelaterade frågor. Vänd dig till datortillverkarens support om du har frågor.

Videouppspelning är en krävande uppgift för datorn.
Har du problem med att videon hackar kan du prova att stänga eventuella program som körs i bakgrunden.
Om du har flera flikar öppna i din webbläsare kan du pröva att stänga dessa. Detta har särskilt stor effekt om de laddade sidorna innehåller animationer (Adobe Flash).
Många bärbara datorer går in i energisparläge vid batteridrift. Om du upplever försämrad videouppspelning kan det därför ibland hjälpa att koppla in strömsladden till din dator.

På vissa datorer kan det hjälpa att växla inställning för hårdvaruacceleration i Flash. För att pröva detta högerklickar du på videospelaren och väljer Settings. Bocka sedan i eller ur inställningen Enable hardware acceleration och därefter på Close.

Internetuppkoppling

Bredband, minst 1 Mb/s för annonsfinansierade program och minst 2,5 Mb/s för program mot betalning.
När du börjar titta på en video på Kanal 5 Play så kommer spelaren att automatisk kontrollera din bandbredd och hur snabb din dator är. Utifrån detta väljer spelaren sedan en lämplig kvalitet på videomaterialet. Om du misstänker att du får en sämre bild- och ljudkvalitet än du borde få kan du prova följande:
1. Om du kopplar upp dig via trådlöst nätverk (WiFi) eller mobilt bredband är det viktigt att du ser till att ha signalstyrka.
2. Kontrollera din bandbredd: Gå in på http://www.bredbandskollen.se/ och klicka på starta mätning. För att få optimal videokvalitet på Kanal 5 Play bör du ha minst 2,5 Mb/s i mottagningshastighet. Är resultatet avsevärt lägre än vad din internetleverantör uppgett bör du ta kontakt med din internetleverantörs tekniska support.
3. Stäng program som använder din internetuppkoppling: Exempel på applikationer som du kan pröva att avsluta är Spotify, Voddler och fildelningsprogram.

Om du har flera datorer som delar på internetanslutningen via en s.k. router bör du göra ovanstående kontroll på samtliga datorer eller stänga ner den eller de datorer som inte används.

Fungerar inte din Flash spelare i Internet Explorer?
Se till att ditt Flash tillägg inte är avaktiverat. Detta kan du se om du går via Internet Options --> Programs --> Manage add-ons och se till att "Shockwave Flash Object" är påslaget.

Ytterligare frågor? Kolla in vår Frågor och svar-sektion eller kontakta vår kundservice.

Kanal 5 Play drivs och tillhandahålles av det engelska bolaget SBS Broadcasting Networks Ltd, Chiswick Park, Building 5, 556 Chiswick High Road, London W4 5YF, England.

Mejladress för tittarfrågor: tittarservice@kanal5.se
Mejladress för Premiumkunder: kundtjanst@kanal5.se

Tillsynsmyndighet för redaktionellt innehåll

The Association for Television on Demand Ltd
PO Box 561
Walton on Thames KT12 9DA
England

För mer info: http://www.atvod.co.uk

Tillsynsmyndighet för reklam

Advertising Standards Authority
Mid City Place
71 High Holborn
London WC1V 6QT
England
För mer info: http://www.asa.org.uk

Ytterligare kontaktinfo: http://www.ofcom.org.uk/contactus/